Aktive løpere på Pinseløpene

Aktive løpere på Pinseløpene
Sendt: jun 4, 2017
Kommentarer: 0
Forfatter: Anonym

Vi har møtt Magne Haga, Magne Dæhli og Kaja Winsnes Nordhagen på pinseløpene i Hamar.

Magne Haga er mest kjent som skiløper, med blant annet VM gull i U23 for 2 år siden. Han er allikevel også godt kjent i orienteringsmiljøet som en habil o-løper som løpte en imponerende 2.etappe i dag.

Fortell om stafetten
Det var veldig artig, ble sendt ut i godt utgangspunkt. Hadde kort gafling i starten, så fikk ryggen på Wingstedt på 1.post og fulgt han stort sett hele veien derfra.
Så du har orientert etter ryggen hans?
Ja, jeg har ligget noen sekunder bak hele veien. Har han løpt venstre har jeg ikke sett noen grunn for å gjøre noe annet. Jeg har orientert, men har tatt hans veivalg kan du si.
Var det mye gafling underveis?
Det vet jeg ikke helt. Tror vi hadde utenom 1.post, mye av det samme som han. Det handla om å være med på kartet og ta rette poster. For min del var det å løpe fort, løpe det kan jeg.
Du er jo egentlig skiløper, hvor mye legger du ned i orienteringa?
Løp er jo beste treninga, så får meg det som jeg får til. Endel langturer med kart gjør jeg, men sprint i byer som idag er det sjelden jeg får gjort. Det blir å konsentrere seg om å gjøre det bra her og nå.
Dere er jo flere søsken som er aktive o-løpere, trener dere sammen mye?
Ja, vi trener endel sammen. Det var artig idag for da gikk jeg ut noen sekunder bak storebror Håvard, men passerte han. Han fikk bronsjemedelje til slutt.
Er det intern kamp?
Ja, han slo meg igår. Så fint med revansje idag
Hvordan er du fornøyd med sprint arrangementet her på Hamar?
Fint, veldig fine og krevende løper i finalen igår. Måtte lese kart hele tiden og fikk ikke løpt så mye. Idag, passet det bedre for meg med mer løping og mindre veivalg. Har lært at Hamar er flatt, lite bakker her.
Hva videre med orientering?
O-ringen ihvertfall, i tillegg håper jeg å få til et bra NM stafett med Raumar, vi har et bra lag der.
Hva med skisesongen da?
Hovedmålet er NM her på Gåsbu, gjøre det bra der. I tillegg få gå 5mila i Kollen.

 

Magne Dæhli, Løtenekspressen sørget i dag for jubel I Halden leiren med å være med på å sikre NM gullet i sprintstafett med en god 3.etappe.

Har du noe å fortelle fra løpet idag?
Jo, selv om jeg ikke satser på sprint, var det ålreit å løpe. Det er viktig for klubben. I tillegg er det 10 år siden sist NM på hjemmebane, så greit å få vist seg fram. Jeg fikk jo ei bra økt.
Du gikk ut i tet, så du andre underveis.
Nei, jeg så faktisk ingen. Følte jeg hadde en komfortabel ledelse fra start. Prøvde bare å ha kontroll på teknikken og pushe på. For å holde luka og at Hollie skulle få ledelse ut på siste etappe.
Du er selv en ikke utpreget sprintspesialist, men trener du noe sprint?
Tja, de siste årene har det blitt ekstremt lite sprinttrening. Men i vinter har landslaget bestemt at vi skal være med på sprintstafett, så har noen økter her. Men har vel i grunn bare 4 sprintøkta denne sesongen. Så trener lite sprint
Hvordan var det å løpe på hjemmebane?
Det var ålreit, ikke så veldig vanskelig. Det passa meg bra, ettersom jeg er såpass god fysisk.
Du satser kanskje mer på mellomdistansen imorgen?
Ja, det blir jo virkelig på hjemmebane, med modern som løypelegger. Det blir gøy?
Har du loddet stemningen hjemme, det er jo blant annet et nytt terreng som er kartlagt?
Det er jo bra, for har løpt på det gamle terrenget. Håper det blir mest på det nye, så blir det mest fair. Hjemme har modern satt opp forbudt område til ene rommet hjemme. Så det er nok der kartene ligger.
Hva er ambisjonene videre til VM?
Det er medalje individuelt og gull på stafetten. Så det blir å få den siste toppinga og fin tuninga av formen. Føler meg godt i rute, gikk jo bra i sist verdenscup.

Pre-O eliten er også samlet på Hamar under pinseløpene. Her var Kaja Winsnes Nordhagen fra Ås-UMBU. Er selv en aktiv oløper, men aldri prøvd pre-o før. Var derfor heldig med at pinseløpene også tilbyr prøve på løype.


Hvordan var det å prøve pre-o?
Det var veldig artig og utfordrende. Jeg er ikke så vant til å se på postbeskrivelsen. I pre-o er det lønnsomt tror jeg.
Det virket som du hadde det artig underveis?
Ja, absolutt. Jeg vil gjerne prøve det senere igjen. Vi har som et klubbmesterskap i Ås idag, med to av søsknene mine med også.
Men du er i utgangspunktet her for å løpe sprint?
Ja, var med både igår og idag. Men aller helst gleder jeg meg mest til imorgen, men mellomdistanse i skogen. Det synes jeg er morsomst.
Hvordan opplevde du læringskurven i pre-o?
Jeg syntes det kom seg raskt. 1-post var nok enklest, og så ble det vanskeligere etterhvert.
Hadde du ville endret noe hadde du fått gått en runde til?
Jeg ville sett mer på postbeskrivelsen, om posten var øst eller vest for, la jeg ikke merke til. Jeg så bare en detalj og så tok jeg den.
Idag var det jo TempO som har fokus på raske svar, hvordan opplevdes det?
Jeg var litt stresset, tar deg blant annet ikke tid til å se på postbeskrivelsen. Bare kjører på med det som var riktig.
Opplevde du litt strengt idag?
Tja, var en gang jeg kunne blitt disket. Men er vel ting man får inn etterhvert. Har jo litt erfaring fra egen orientering, så om man kan detaljer og kart har man et fortrinn
Er det et bra miljø for orientering på Ås?
Ja, det er på vei oppover tror jeg. Vi er endel jenter ihvertfall som er ivrige og det er gøy.
Hva er ambisjonene imorgen da?
Det er den distansen jeg hevder meg best på. Siden det er teknisk og mye poster, mer krevende enn langdistanse.
Tar du med deg noe fra Pre-O idag da?
Ja, bli mer nøyaktig. Lese postbeskrivelsen tydelig. Ofte sjekker jeg ikke på hvilken side av detaljen posten er på.

Print
Tags: