Avgjørelse i ungdomskonkurransene på Løvspretten

Avgjørelse i ungdomskonkurransene på Løvspretten
Sendt: mai 21, 2018
Kategorier: Nyheter, Løvspretten
Kommentarer: 0
Forfatter: Nina Smestad
Siste dag på pinseløpene var også fra arenaen ved Vensvangen. I dag var det den tradisjonelle Løvspretten og langdistanse som sto på programmet. I ungdomsklassene ble det avgjort hvem som stakk av med sammenlagt premiene for beste totalsum etter tre fullført løp og vinnerne av spurtstrekkene totalt etter tre dager.

I D13-14 klassen ble det Løtens June Rogstad Bekkevold som tilslutt fikk flest poeng etter tre jevne løp med 5.plass på pinsesprinten og Elgdilten, mens hun i dag klinket til med en andreplass som gav 10 poeng i poengberegningen på sammenlagt plasseringer. «Jeg synes det var veldig gøy å vinne! Jeg trodde ikke at jeg skulle vinne sammenlagt, så jeg ble veldig overrasket», kunne June fortelle etter pinsens siste løp. Spurtstrekk-konkurransen i klassen D13-14 var enkel og regne ut etter at Anja Hole fra Førde IL like greit var raskest på spurtstrekket alle tre dagene i pinsen.

I D 15-16 og H13-14 ble det samme løper som vant både sammenlagt og spurtstrekkene. Martine Skjelsvik (Lillehammer OK) og Annar Erlien Solerød (Gjø-Vard OK) fortalte etter premiene var mottatt at de hadde satset litt ekstra på spurtstrekkene og gjorde forberedelser med å lese postbeskrivelsene og kartet godt i forkant av spurtstrekkene. Begge løperne er godt kjent med disse typene konkurranse fra tilsvarende i Nammo-cupen som arrangeres i Mjøs-området. «Vi er begge med i Mjøs-O og er fra samme fylke, så vi kjenner hverandre derfra. Senere i sommer skal vi på hovedløpet med Mjøs-O». Både Annar og Martine har størst ambisjoner på sprinten under hovedløpet. Annar synes løpene i pinsene har vært fine og er godt fornøyd med egne plasseringer i pinsen etter 2 andreplasser på de to første dagene og tredjeplass på dagens løp. 

Etter tre seiere av tre mulig ble det soleklar sammenlagt seier til Nils Tveite i H15-16. Han er godt fornøyd med å vinne totalt, men hadde ikke helt prikkfritt løp i dag. «I dag bommet jeg 7-8 minutter på en post. Spurtstrekkene har jeg ikke hatt noe særlig fokus på underveis, jeg har heller forsøkt å løpe jevnt godt hele løypa». Likevel vant Nils også spurtkonkurransen, men dette var kun knepent med et poeng mer enn Sander Tonjer Fingarsen. I motsetning til Martine og Annar er det langdistansen i skogen som er Nils sitt store mål under hovedløpet i Kristiansand i august. Nils har deltatt på hovedløpet tidligere, men etter 4. og 5. plasser de to forgående årene har han ett håp om og kanskje klare en medalje under årets løp.

Totalt var det nesten 350 deltakere på dagens løp og fint vær gjorde nok at mange tok turen til Vensvangen. Med neste 80 etteranmeldte i dag ble litt få kart i den lengste direkteløypa og noen måtte ta til takke med den 4 kilometer lange løypa. Vi tar med oss disse erfaringen til neste års løp og lover endringer til da. Vi håper likevel at alle som tok turen på løpet i dag fikk en fin tur i skogen og ønsker velkommen tilbake til pinsen 2019, 8.-10.juni!

Ungdomskonkurransen: 

D13-14:
Sammenlagt: June Rogstad Bekkevold, Løten o-lag
Spurtstrekk: Anja Hole, Førde IL

D15-16:

Sammenlagt: Martine Skjelsvik, Lillehammer OK
Spurtstrekk: Martine Skjelsvik, Lillehammer OK

H13-14:

Sammenlagt: Annar Erlien Solerød, Gjø-Vard OL
Spurtstrekk: Annar Erlien Solerød, Gjø-Vard OL

H15-16:

Sammenlagt: Nils Tveite, Ås-NMBU Orientering
Spurtstrekk: Nils Tveite, Ås-NMBU Orientering

 

(Liste med de tre beste i hver konkurranse kan lastes ned under)

Print
Tags:

Dokumenter for nedlasting