Elgdilten

Elgdilten
Sendt: mai 23, 2015
Kategorier: Nyheter, Elgdilten
Kommentarer: 0
Forfatter: Nina Smestad

Begge juniorvinnerne behersket terrenget bra

Ingeborg Eide (Byåsen) tok en klar seier i D17-20E. 2.årsjunioren følte at forberedelsene til løpet har gått greit til tross for flytting fra myrterreng på Budor til Mosjømarka. Dagens løp startet med en liten sleiv inn på 1.post. "Jeg var litt stressa i starten, og fikk en sleiv på 1.post. Men fra 2.post fikk jeg fin flyt og etter det gikk det bra." Ingeborg har junior-VM i Rauland som det store målet i år og har gamle kart fra Rauland liggende hjemme, så forberedelsene er i gang allerede. "Medalje under junior-VpM er målet, og dermed forbedre 6.plassen fra i fjor."

Jonas Madslien Bakken (NTNUI) var fornøyd med løpet etter seieren i H17-20E. "Jeg gjennomførte et teknisk bra løp, og er godt fornøyd med både terrenget og kartet." Jonas syntes også at samlingsplassen i skogen ved Grefsum var et fint sted og være. Jonas er sisteårs-junior og har ikke løpt junior-VM tidligere. Etter dagens løp håper han at han nå kan få muligheten til å løpe junior-VM på hjemmebane.

Juniorlandslagstrenerne Sverre Waaler Kaas og Torben Wendler kunne på forhånd av løpet i dag forteller at løperne de skal ha med seg til junior-VM må være god både o-teknisk og fysisk. De mener derfor at flyttingen av løpet ikke vil spille noen rolle inn på uttaket. "Løperne må takle alle typer terreng, så vi kommer ikke til å vekte dette i noen særlig grad. Selvfølgelig ser vi at noen løpere er bedre i visse typer terreng, men totalt sett er det ofte de beste som presterer best uavhengig av type terreng." Det gjenstår nå to testløp før troppen til junior-VM er klar, det er morgendagens langdistanse og NM sprint i Tønsberg neste helg. Totalt er totalt 6 plasser for hvert kjønn som løperne kjemper om i de siste testløpene.

Gøy med småtroll

Mange fant også vegen til småtroll under dagens Elgdilten. To av dem som fant vegen var søskenbarnene Julie og Aksel på 3 år og 4 år. Småtroll-løypa i dag var 800 meter og i ulikt terreng. Julie og Aksel var enig om to ting: " Det beste med småtroll er å finne postene og å få premie." Løype hadde totalt 7 poster og i mål ventet både valgfri premie, pinn med elg, saft og strekktider.

 

H80-gutta

I den andre enden av aldersskalaen stilte det hele 9 herrer til start i H80 klassa. 2 av disse var Løten-kara Hallstein Ødegård og Herleik Nylund. Hallstein leder den interne klubbkøppen i Løten og klubbkompisene forsøker stadig og psyke han ut før start. Men i dag hadde han kun seg selv og skylle på etter løpet. Han hadde nemlig gått til innkjøp av moderne kompass (les: tommelkompass) og han fikk problemer med å ta kursen til 1.post da meridianene ikke gitt helt ut i kartkanten. Han gikk dermed på en 5 minutters bom til 1.post, og den interne konkurransen mellom Løten-kara gikk da til Herleik. Vinneren av duell er klar på at dette gir mer motivasjon til videre løp utover i sesongen.

En annen løper i H80 var Bjørn Tveite (82 år). Bjørn startet med orientering i 1947 og løper nå for Ås-UMB. Bjørn har deltatt på mange løp, blant annet 36 ganger på langløpet Kadavern som arrangeres hver høst på Ås. Men blant annet litt kranglete rygg gjør at det er 4 år siden sist han løp det. Det beste med dagens løp: "Det var at terrenget og løypa var slik at jeg klarte løpe!"

Fjordingar på pinseløp

"Kjempefint å kome i slikt terreng" seier Norvald Ospehaug frå Naustdal i Sogn og Fjordane. Han er van med mykje meir kupert terreng. "Løpet gjekk bra med nesten ikkje bom, berre litt småbom på 1. og 7. post." Norvald er veldig fornøgd med løpet. "Vi er ein gjeng frå Sogn og Fjordane og tek dette som ein tur. Det er ei krinssamling for ungdomane vi har med oss."

Print
 
Tags: