Fint, men krevende terreng på dagens Elgdilten

Fint, men krevende terreng på dagens Elgdilten
Sendt: mai 20, 2018
Kategorier: Nyheter, Elgdilten
Kommentarer: 0
Forfatter: Nina Smestad
Dagens løp gikk i terrenget rundt Vensvangen industriområdet. Terrenget ble brukt under NM i 2007 og siden har det også vært arrangert pinseløp i samme område. Terrenget er beskrevet som middels kupert med mange detaljer. I småtroll var det full fart og mange fikk prøve pre-o for første gang. 

 

En av dagens 390 løpere var Magnar i H75- fra Botne SK: «Jeg synes det var fint terreng og fin bunn i dag. Det ble litt bom i dag, så målet i dag må være å bli den raskeste i klassa fra siste post til målet». Strekktidene viser at Magnar klarte dette med god margin på hele tre sekunder. Magnar har tatt turen fra Holmestand 5-6 ganger tidligere for å delta på pinseløpene på Hedmarken, «Det er fint terreng på Hedmarken, så det er det som lokker meg hit igjen».  Med 60-70 orienteringsløp i året må Magnar være godt kvalifisert til å uttale seg om terreng, tidligere i år har han vært på løp både i Portugal, Danmark og Sverige. Senere i sommer venter veteranmesterskapet i Danmark, men først skal han løpe morgendagens Løvspretten.

I småtroll-løypa var det mange ivrig og lovende orienteringsløpere. På småtroll var det eget tegnet kart for anledningen, 10 poster og tre ulike hindre underveis i løypa. Jens fra Fet OL løp småtroll sammen med lillebror og mamma. «Småtrollen var fin synes jeg. Det var morsomt med hindre mellom postene. Det morsomste hindre var klatre hindret». Her måtte Jens trå til og hjelpe lillebror Johan opp til toppen. Gutta kom i mål på en respektabel tid på ca 11 minutter.

Under dagens løp var det også mulig å prøve presisjonsorientering. Presisjonsorientering krever presis kartlesing og aktiv bruk av både kartet, postbeskrivelsen og kompasset. Ca 30 stk prøvde dette i dag og for de aller fleste var det første gangen de prøvde. Noe som krevde en grundig gjennomgang før start for mange. Helgen 9.-10-juni arrangerer Løten o-lag og Ringsaker o-klubb pre-o-helg med tre konkurranser og her er det også muligheten for å prøve-på-pre-p eller å delta i vanlig pre-o-klasser for de som ønsker å prøve dette videre.

I ungdomskonkurransen ble det også i dag delt ut poenger i sammenlagt konkurransen for tre løp og spurtstrekkene som avgjøres i morgen. Se eget vedlagt dokument for stillingen for de tre med mest poeng etter dag to. Konkurransene ledes foreløpig av:

D13-14: Sammenlagt:  Eline Horten Jordet. Spurtstrekk: Anja Hole

H13-14: Sammenlagt: Annar Erlien Solerød. Spurtstrekk: Lars Horten Jordet

D 15-16: Sammenlagt/ spurtstrekk: Martine Skjelsvik

H15-16: Sammenlagt/ spurtstrekk: Nils Tveite

Print
Tags:

Dokumenter for nedlasting