Kongepokal til to rutinerte løpere

Kongepokal til to rutinerte løpere
Sendt: jun 3, 2017
Kategorier: Nyheter, Pinsesprinten
Kommentarer: 0
Forfatter: Nina Smestad
Vinnerne av seniorklassene under NM sprint 2017 ble tildelt kongepokalen i tillegg til NM gullet. Vinnerne var to relativt rutinerte løpere med seier til Øystein Kvaal Østerbø (Bækkelagets SK) og Silje Ekroll Jahren (Raumar Orientering).

 

I seniorklassene gikk NM sølvet til henholdsvis Ingjerd Myhre (Kongsberg OL), 7 sekunder bak Silje, og Gaute Hallan Steiwer (Lillomarka OL), 8 sekunder bak. Elise Egseth tok NM bronsen for damene, mens det kun skilte 1 sekund ned fra sølvet til bronsen i herreklassen for Ralph Street. Begge bronsemedaljørene representerer Nydalens SK. 

Øystein har tidligere vunnet kongepokal, men det er nå 8 år siden. 
- Jeg har jo vært i toppen i ganske mange år, og i år har det kanskje vært jevnere enn på mange år. Så jeg er godt fornøyd med å lykkes idag.
Hva som gjorde at du lyktes så bra idag?
- Jeg følte jeg hadde kniven på strupen i forhold til å få løpe VM, og jeg bruker å heve meg under press, så kanskje det gjorde utslaget. Men jeg var også gira på kongepokal og NM seier, kunne Øystein fortelle etter løpet. 
Øystein kunne fortelle at noen sa det kom til å bli enkelt under dagens NM, men løypeleggerne hadde arbeidet bra med å få utfordringer både med veivalg og finlesing. Synes det var fair og varierende løyp samt at man kunne lese på kartet hvor det var lov å løpe. 

Silje har til tross for mange topp 10 plasseringer i VM aldri vunnet gull i NM sprint. - Det startet litt dårlig med en liten feil på 1.post. Jeg trengte kanskje for å ta meg sammen, jeg løp veldig bra og hadde god flyt derfra og inn. Dette er mitt første gull i sprint-NM, da blir det ekstra med kongepokal i tillegg. Var det noe spesielt som passet deg bra med løypa idag? 
-Siste delen med korte strekk passer meg best, langstrekkene var noe uvant. Jeg tok nok riktig veivalg hele veien. Langstrekkene var enkle å gjennomføre, men vanskelige å ta de ut. De er tekniske, men ikke intensive hele tiden. I starten var det bare å ta et valg og så gampe på.

Begge kongepokalvinnerne har ambisjoner for morgendagens sprintstafett og for sesongen videre
Silje skal løpe første etappe på Raumar i morgen, mens Øysteins skal løpe 3.etappen for Bækkelaget. 
Satser du på å være først inn, Silje?
- Jeg har som mål om å være med teten inn, kommer litt ann på hvem som skal være med. Silje håper at dagens seier gir VM-plass, men uttaket er ikke før tirsdag.
- Så viktig å få vist seg fram under morgendagens stafett også, sier Silje. Øystein løp på fjorårets vinnerlag under NM sprintstafett i Bergen. Imorgen blir det å løpe?
- Jeg skal løpe 3.etappe. Vi har 3 andre gode løpere også, men vi får ikke ha med Nikoline som bor her. Hun var med å sikret gullet ifjor. Jeg har som mål om å skape luke før siste etappe ihvertfall.

Følt du deg klar for VM?
- Har nok følt at jeg har ligget greit ann, men hvis mange andre gjorde det bra, hadde det vært værre for meg. Jeg er jo ikke ung og lovende lenger, så om jeg ligger på grensen, vil de nok gi noen yngre sjansen. Skal jeg prestere bra i VM må jeg heve nivået mitt.
Hva for grep vil du gjøre fram mot VM?
- Jeg har trent bra i hele vinter og vår, så det er bare å slippe opp på treningen. Så blir nok formen bedre. Samtidig som det er viktig å være på hugget.

I juniorklassene var det også kamp om medaljene
Siden NM sprint teller som uttaksløp for junior-VM hadde yngre og eldre junior samme løype under dagens NM. Både i jente- og gutteklassen var yngre junior de raskeste gjennom dagens løype. Vinneren i D17-18, Victoria Hæstad Bjørnstad (Fossum IF), var 4 sekunder raskere enn Marie Olaussen (Fredrikstad SK) som var raskest og vant NM gullet i D19-20. I D17-18 ble det dobbelt Byåsen IL på sølv og bronseplass med Lene Berg Hanssen 24 sekunder foran klubbvenninne Ragnhild Eide. D19-20 ble det fire stykk på pallen etter delt tredjeplass på Ingrid Lundanes (Emblem IL) og Ingeborg Eide (Byåsen IL), mens Vilde Malmei (NTNUI) løp inn til sølv  denne klassen. 

Dagens mest suverene vinner ble Kasper Fosser (Heming Orientering) i H17-18 med hele 46 sekunder ned til Elias Jonsson (Nydalens SK) på sølvplass. Kasper var forøvrig også 44 sekunder raskere enn vinneren i H19-20. Bronse gikk til Jørgen Baklid (Konnerud IL). H19-20 var den klassen med tøffest kamp om NM medaljene, i løpet av 4 sekunder var det 4 løpere. Raskest var Herman Ryen Martinsen (Fredrikstad SK) som dermed fikk en velfortjent gullmedalje. Kun ett sekund bak var Audun Heimdal (Konnerud IL), mens det også her ble delt tredje- og bronseplass. 4 sekunder bak gullet måtte Johannes Bakke Aashamar (Kristiansand OK) og Ulrik Astrup Arnesen (Heming Orientering) dele det tredje trinnet på pallen. 

Print
Tags: