Kongepokaler deles ut på NM sprint 2017

Kongepokaler deles ut på NM sprint 2017
Sendt: des 23, 2016
Kommentarer: 0
Forfatter: Nina Smestad

Vinnerne av seniorklassene i NM sprint 2017 vil bli tildelt Kongepokal. Denne uka sendte ordførerne i Hamar og Løten, sammen med lederne i Hamar OK og Løten O-lag, brev til kongehuset med invitasjonen til å dele ut kongepokalen under NM sprint på Hamar.

Ordfører i Hamar kommune, Einar Busterud, og ordfører i Løten kommune, Bente Elin Lilleøkseth, stilte velvillig opp til brevsignering sammen med Arne Arnesen (leder Hamar OK) og Tove Kristin Westli (leder Løten o-lag) tidligere i uka. I tillegg til selve brevsigneringen fikk ordførerne, sammen med lokal presse, en presentasjon av NM arrangementene og pinseløpene 2017 både i Hamar sentrum og på Budor i Løten. Eva Lutnæs fra Hamar viste frem idèer på hvordan NM arrangementet kan bidra til mer aktivitet og interesse for orientering i lokal miljøet både i forkant og under selve arrangementene.

Etter presentasjonen ble det viste en film med intervju av to lokale løpere Anine Lome (Hamar OK) og Eskil Frøisland (Vang OL), som begge har ambisjoner om å gjøre gode løp i Hamar sentrum. Filmen var lagd av medie- og kommunikasjonslinja ved Hamar Katedralskole. Vi håper også på et samarbeid med medie- og kommunikasjonslinja videre.

Ordfører Einar Busterud gleder seg til å vise frem Hamar sentrum til o-løperne under NM sprint. Han har selve noe erfaringer fra o-løypa, med blant annet start flere ganger i Furugampen (løp som arrangeres av Hamar OK hver høst) som gave fra en kamerat. Men han vil ikke skryte på seg å være veldig stødig med kart og kompass. Som han selv sider: "Fordelen med sprintorientering er jo at man ikke blir borte langt inne i skogen!". Ordfører Bente Elin Lilleøkseth i Løten har derimot mer erfaring med orientering. Hun kommer fra en o-familie med to foreldre som har vært aktive i orienteringsmiljøet i Løten. Selv kjøper hun tur-o konvolutt hvert år og håper at sønnen på 6 år, vil være med på Råtass (nybegynneropplegg i Løten) når han blir gammel nok. Hun trekker frem kombinasjonen av at man må bruke hodet i tillegg til bena som det beste ved orientering.

Det gjenstår nå og se om noen fra kongehuset kommer til Hamar for å dele ut Kongepokalen i pinsen 2017. Vi ønsker uansett alle velkommen til Hamar og Løten, både om man konkurrerer om kongepokal eller om man kommer for å trimme hodet og bena.

Les omtale i Østlendingen: Inviterer Haakon til O-NM

Les omtale i Hamar Arbeiderblad: NM-fest i sentrum

Print
Tags: