Løypeleggerne holder kortene tett til brystet! PM er klart

Løypeleggerne holder kortene tett til brystet! PM er klart
Sendt: jun 1, 2017
Kommentarer: 0
Forfatter: Anonym

I en kort dialog med løypeleggerne til NM, Harald Brekke, Marius Øie og Andreas Huber ble det klart at de føler på presset som det er å være løypelegger.De er alle tre klare for de to store dagene som det er. Etter å ha hatt strev med å få alt av kart på plass har arbeidet vært travelt for alle tre.Oppdatert med PM og program for løpene.

Harald Brekke er nok den med lengst fartstid i orientering, han har løpt orientering i 15 land. Han ser at den største utfordringa med løypelegginga er å få til gode strekk som har gode veivalgsmuligheter. Sprint er jo et kort løp og da må man få skilt løperne iløpet av kort tid.
Det morsomste med løypelegginga er nok muligheten man har til å påvirke, skape variasjon i strekklengde og postplassering. Han har lagt alle løypene så variert og fin som mulig. Ingen løyper er lettere enn andre å lage.
Favorittorienteringsdetalj er "skogshjørne" og Harald håper flest mulig får sett stupetårnet iløpet av løypene.

Andreas Huber er tidligere sveitsisk juniorlandslagstrener i tillegg til å være en aktiv o mosjonist. Han ser som Harald at den største utfordringen er å treffe med gode veivalg. Det er blitt lagt ned mye arbeid på å lage strekk som skal oppfattes krevende for løperne. Ønsket er jo at den beste skal vinne.
Det å arrangere sprint i en dynamisk by som Hamar er en stor utfordring, mange aktiviteter foregår og det er lite som skal til for å redusere suksessen. Avtaler er gjort med huseiere, gårdseiere og i parker.
Som favorittdetalj har Andreas søkk i skogen og et menneskeskapt detalj i sprint.

Marius Øie er junioren blant løypeleggerne, men erfaren nok. Har lagt løyper til pinseløp før og selv kvalifiserte han seg for finale på NM mellom ifjor. Marius er stadig nervøs for det som kan gå galt med arrangementet.
Han synes løypelegging er svært spennende og lærerikt, men løypelegging i sprint er mye mer enn bare løypelegging. Marius har prøvd å til like gode løyper for alle klassene i finalen. Favorittdetaljen er et lite søkk.
Marerittet løpsdagen er gale Hamarfolk som grunnet avlysning av ølfestivalen heller velger å sabotere løypene. Dette unngår vi forhåpentligvis og løperne kan heller nye sola og ta seg et stup fra stupetårnet etter endt arrangement.

Ellers vil løypeleggerne vente med offentliggjøring av løpsunderlag til PM, men raske sko er nok å anbefale. 

PM

NM sprint 3.juni - NM sprintstafett 4.juni Presisering: Deltakerposer deles ut fra løpskontoret på Scandic fredag kveld og deltakerposer som ikke er avhentet der, tas med til karantenen på lørdag.

Pinsesprinten 3.juni - Løypelengder pinsesprintenElgdilten og Løvspretten inkludert Norgescup 4. og 5. juni

 

PreO-stafett 3.juni - TempO 4.juni - PreO 5.juni

Program for NM sprint og Pinseløpene 2017

Print
 
Tags:

Dokumenter for nedlasting