Løvspretten

Løvspretten
Sendt: mai 24, 2015
Kategorier: Nyheter, Løvspretten
Kommentarer: 0
Forfatter: Nina Smestad

Heidi Mårtensson fra Modum OL vant langdistansen i D17-20 Elite

Heidi hadde en fin tur i skogen i dag og er veldig fornøyd med løpet. Med fokus på o-tenikken og stort sett god kontroll, fant hun også traseer der hun kunne bruke farten sin. "Nå blir ikke presset så stort på NM sprint til helga. Jeg har tidligere prestert best på sprint. Det er godt å vise at jeg får det til i skogen også." Heidi sliter med beinhinnebetennelse og et vondt kne og trener derfor en del alternativt. Hun går mye på rulleski og trener i slynge. Nå gleder hun seg til verdenscup og fram mot junior VM blir det mye fokus på karttrening. 

 

Anders Sølvberg fra OL Trollelg med seier i H17-20 Elite

Anders løp teknisk godt uten store tidstap. Han holdt et jevnt tempo og er godt fornøyd med løpet. "Målet er å bli så god som mulig og bli best i verden." Fram til junior VM vil han trene på hjemmebane i Trøndelag. I Leik der han kommer fra er det relevant terreng. Anders har gjort to solide løp i helga. På mellomdistansen i går ble han nr 3.

Markus Holter løp inn til en sterk 2. plass.

Markus har to gode plasseringer denne helga. I går ble han nr 6. " Det var et greit løp i dag, men ikke helt perfekt. Det gikk best i starten, så bomma jeg på 5. strekket. Jeg hadde litt bom etter det også, ellers var det mange strekk som gikk veldig bra. Helt på slutten ble jeg tatt igjen av Anders." Markus syns det er fint og kjapt terreng i Mosjømarka og gode løyper med blanding av lange og korte strekk + en del veivalg. Markus startet med orientering som 13-åring i Skaukameratene og har vært innom Indre Østfold før han begynte å løpe for Halden for to år siden. 

 

Evine Westli Andersen, Løtens egen løper i juniorklassen.

Evine liker Mosjømarka veldig godt. "Det var veldig morsomt å løpe i dag og jeg er ganske fornøyd." Dessverre ble det en bom på nest siste post. Hun ble nr 9 i D17-20E i dag, en meget god plassering blant sterke juniorjenter. Nå gleder hun seg til å gjøre det bra på NM sprint. "Sprint er nesten det jeg liker best."

Prøv preO- mange fant vegen til preO-løypa

To av Norges beste preO-løpere ønsker og få flere konkurrenter. Med bakgrunn i dette hadde Sigurd Dæhli og Geir Myhr Øyen lagt opp til at "vanlig" orienteringsløpere skulle få prøve denne grenen innenfor orientering i dag. Det har også planer om å ha tilsvarende opplegg på andre store løp senere i sesongen. I dag var det lagt opp til 2 løyper, en med A-nivå med "lure" poster og en B-nivå uten "lure" poster.  En "lure" post er en post hvor man skal bedømme om en av postene henger på riktig detalj eller om det ikke er noen post på rett detalj. A-løypa var totalt 1 km og hadde 16 poster. Sigurd beskriver preO på denne måten: " Det er for de som er glad i og lese kart, de som heller leser kart enn bok. PreO krever stor konsentrasjon og du må være obs på alle detaljene i terrenget. "

Etter alt og dømme var det flere som satte pris på å få prøve hva denne preO egentlig er. Totalt sett fant over 100 stk vegen til løypa, og arrangørene kunne fortelle at det fleste hadde hatt det moro på turen. Leder for pinseløpskomiteen, Einar Lund, var en av det som prøvde løypa. "Jeg hadde litt problemer med de såkalte lure postene og det var moro å prøve"

 

Løypeleggerne

Dagens løypeleggere var Sofie Johansson og Ove A. Haugereid. Opprinnelig var det satt opp som løypeleggere neste år, men etter at det ble klart at løpene i helga måtte flyttes til Mosjømarka ble de løypeleggere ett år før enn planlagt. Begge har løpt mye orientering, men dagens løp var det første løpet som løypeleggere. Ove er klar på at prosessen frem til  løypene var klare har gitt mye læring. " Det ble litt stressende etter det ble klart at løpene måtte flyttes og vi skulle nok ønske vi kunne hatt litt bedre tid på noen av løypene, særlig de eldre. Særlig ble det krevende med at vi måtte koordinere bruken av terrenget utfra at det skal være tre løp fra samme arena. Det ga litt utfordringer i forhold til inngangen mot siste post i en del løyper."

 

Print
Tags: