Siste dag på pinseløpene - linker til bilder for hele pinsehelga

Siste dag på pinseløpene - linker til bilder for hele pinsehelga
Sendt: jun 5, 2017
Kommentarer: 0
Forfatter: Nina Smestad

Over 1200 starter på pinseløpenes siste dag. Vi håper alle har hatt fine dager på Hedmarken i pinsen, god tur hjem og velkommen tilbake!

Den siste dagen i pinsen ble alle løpene gjennomført med arena i skitrekket på Budor. Med snø inntil en uke før løpene var det klart for bløte myrer og tunge forhold for løperne under dagens mellomdistanse for Norgescup senior og langdistansen i Løvspretten. Juniorene hadde løpstest på grusvegene rundt på hyttefeltene på Budor.

Dagen startet på samme måte som gårsdagens Elgdilten med øsregn, men heldigvis kom sola frem etter hvert. I antall starter var dagens Løvspretten de største arrangementet i helga med 880 forhåndspåmeldte i ordinære klasser, 138 i senior Norgescup, 144 stk i løpstest junior og 60 stk i Løvspretten PreO. Totalt sett var det over 1200 forhåndspåmeldte til dagens konkurranser. I tillegg kom det såpass mange påmeldinger i direkte klassene at det ble tomt for kart i den lengste direkte løypa. Prøve-på-PreO var det også en del som prøve under dagens arrangement. Nesten 80 barn prøve på Råtass under dagens Løvspretten. Råtass hadde i dag 5 forskjellige løype og prøve på en setervoll rett nord for samlingsplassen.

I seniorklassa ble det hjemmeseier til løtensokningen Magne Dæhli (Halden SK) i dag. Mor Lis var løypelegger under dagens Løvspretten og Magne fortalte til speaker at hun hadde klart og lure han litt. Terrenget på Budor er ikke "typisk" Løten-terreng, så Magne strevde litt med å få kontroll på kvotesystemet i liene rundt Gråberget. Terrenget har aldri vært brukt i orienteringssamheng før, så Magne hadde ingen store fordeler av hjemmebane. Han var likevel den raskeste gjennom den ca 6 km lange løypa. Neste raskest var Thomas Natvig Årstad (Halden SK), mens veteranen Anders Nordberg (Nydalens SK) ble nummer 3. I dameklassen vant Camilla Olaussen (Fredrikstad SK) foran  Andrine Benjaminsen(Lillomarka OL) og Maren Jansson Haverstad (NTNUI).

Som arrangører håper vi at deltakerne både under NM, pinseløpene og preO har hatt fine dager på Hedmarken. Vi ønsker alle velkommen tilbake til neste år, sett allerede nå av pinsen 19.-21.mai 2018!

Stein Arne Negård har tatt bilder under hele NM og pinseløpshelga. I tillegg har han laget en liten film fra NM sprintstafett. Link til alt dette ligger på hjemmesiden, under fanen "bilder".

Bilder:

NM sprint kvalifisering, 3.06.17
NM sprint finale, 3.06.17

NM sprintstafett, 4.06.17

Elgdilten, 4.06.17
Løvspretten, 5.06.17

Film:
NM sprintstafett, 4.06.17

Gjenglemt utstyr
Det er en del tøy samt noe annet utstyr (EMIT-brikker, briller, sko) som er gjemglemt på arenaene både på Hamar og Budor. Ta kontakt med Nina Smestad, hvis noen savner noe tøy eller andre eiendeler. Ettersending av gjenglemt tøy/eiendeler skjer mot betaling av porto. Gjenglemt utstyr oppbevars frem til 20.juni. Kontakt: nina_smestad@hotmail.com / tlf 91526785

Print
Tags: