Unge arrangører

Unge arrangører
Sendt: mai 25, 2017
Kommentarer: 0
Forfatter: Nina Smestad

Pinsehelga på Hedmarken blir en travel helg med mange orienteringskonkurranser, det er NM sprint, tradisjonelle pinseløp og pre-O. I tillegg er det lagt opp til Råtass og en annen ungdomsaktivitet rundt arenaen på Stortorget. Såpass mye aktivitet krever mye folk til å være med som arrangører. Vi er så heldig at vi har mange ungdommer med som arrangører under våre løp.

Denne uka arrangerte Hedmark idrettskrets sammen med arrangørklubben og Hamar idrettslag en ungdomskveld med fokus på hvordan ungdommer kan bidra inn i idrettsarrangementer. Vi startet kvelden med å bli kjent med hverandre med noen morsomme oppgaver ledet av Preben Stai og Avle C. Bjørn. Blant annet måtte vi se hverandre i øynene, det kan jo være litt skummelt, men som arrangører kan det være en fin måte å møte deltakerne og gjestene våre på. Etter "oppvarmingen" fortsatte vi videre med gruppeoppgaver. Ungdommene brukte egne erfaringer fra idrettsarrangementer for å komme frem til punkter om hvordan man kan bidra til gode opplevelser for de som kommer. Her ble det ivrig diskusjon og noen av punktene ungdommene håper å møte alle med under pinsehelga med Hedmarken er her:

  - Være engasjert og oppsøkende (gjesteverter) 
  - Vi skal være synlige arrangører
  - Vennlig og positivt innstilt til våre gjester
  - Vi skal være hyggelige og trivelige mot hverandre
  - Bidra med tydelig og riktig informasjon i alle ledd
  - Vi ønsker å bidra til en folkefest
  - SMILE

Etter pizza fortsatte kvelden med gruppearbeid etter arbeidsområder. Det ble delt inn i tre hovedområder: Råtass-opplegg, ungdomsaktivitet og premieutdeling. I tillegg til disse områdene skal ungdomsbedriften Eventicon fra Hamar Katedralskole, produsere storskjerm-sendingene på Stortorget under NM-løpene.

Takk til Preben og Avle for gjennomføringen av kvelden og takk til Hedmark fylkeskommune, som har gitt støtte slik at det var mulig å ha en slik ungdomskveld. Vi håper alle som skal delta eller være publikum på løpene møter disse hyggelig, unge arrangørene våre og møter de tilbake med et smil!

Print
Tags: