Menu

Om oss

Hamar OK og Løten O-lag samarbeider tett om pinseløpene. Disse løpene har nå fått sin egen organisasjon, og målet er at de skal framstå som et enhetlig og attraktivt løpstilbud for alle kategorier løpere. Henviser til innbydelsen for detaljer rundt hvem som har hvilke roller, det varierer fra år til år.

HAMAR OK
 • Er Hedmarks største spesialklubb for orientering med 310 medlemmer. Hamar OK har i mange år hatt god rekruttering og en aktiv ungdomsgruppe.
  Klubbens hovedarena er byens nærområde, Furuberget, som egner seg godt som nybegynnerterreng på grunn av et omfattende stinett med nær tilknytning til byens største boligområder. Furuberget med tilstøtende områder ned mot Mjøsa er også populært som sprintterreng og trening for kontinental orientering.

  Foruten Furuberget er parkområdene Ankerskogen og Domkirkeodden mye brukt både til opplæring og sprintløp. Etter NM-uka 2007 har Hamar OK flere oppdaterte kart i Stange .
  Kolomoen bør være kjent for de fleste o-løpere, og her har vi nå ett nyrevidert kart som kan brukes til flere aktiviteter. Imidlertid vil de fleste av våre større løp, bl.a. pinseløpene, i mange år framover bli lagt til NM-terrenget i Stange allmenning, der vi kan by på en helt annen terrengtype enn Kolomoen.

  Hamar OK’s tilbud føyer seg inn i rekken av gode idrettstilbud i Mjøsbyen. Fotball, håndball. ishockey, bandy , innebandy og svømming er idrettsgrener der Hamar er på topp i landet.
  Som idrettsby byr Hamar også på gode overnattingsmuligheter.

 • For mer informasjon ta kontakt med klubbens leder;
  Tom-Erik Brohaug
  Sverres gate 11, 2317 Hamar
  Mobil: 928 80 844
  E-post: tebrohaug@hotmail.com
Hjemmeside
LØTEN O-LAG
 • Løten O-lag ble stiftet i 1977 etter at o-gruppene i Løten – og Nordbygda IL besluttet å slå seg sammen. I stiftelsesåret vant vårt lag NM stafetten i Kristiansand. På vinnerlaget løp blant annet Sigurd Dæhli som også er Nordisk mester og har vunnet en rekke NM titler. Løten O-lag har i dag ca 130 medlemmer. På Hovedløpet i 2003 tok 3 av våre ungdommer medalje, mens 5 andre fikk premie. Med dette ble Løten O-lag mesterskapets beste klubb.

  O-idretten i Løten har lange og solide tradisjoner som arrangører, og det første EM ble arrangert av Løten IL i 1962. Fra 1958 har Løvspetten 2.pinsedag vært arrangert med få unntak. I tillegg har vi nå Pinsesprinten som alternerer med Hamar OKs løp på pinseaften. Pinseløpene er det Indre Østlandets mest tradisjonelle og største årlige o-arrangement.

  I Løten er det store arealer med fint og variert o-terreng. I nord har vi i en høyde over havet på 600-800 meter delvis snaufjell med mye myr. I området mellom RV 3 og Rokosjøen er det småkupert og detaljert med hovedsakelig furuskog, og dette blir av mange regnet som drømmeterreng. Lenger syd kommer en over i mer kuperte områder mer innblanding av granskog. Over 80 km2 av Løtens areal er dekket av moderne o-kart av høy kvalitet.
   

 • For mer informasjon ta kontakt med vår leder:
  Tove-Kristin Westli
  Mathias Weideborgsveg 11, 2340 Løten
  Tlf: 62 59 15 12 / Mobil: 916 27 051
  E-post: tkristin@bbnett.no
Hjemmeside